Foto: Arkivbild/SVT

Knark och dopning i beslag vid Hells Angels-tillslag

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män anhölls efter en husrannsakan mot mc-klubben Hells Angels lokal i Vankiva strax norr om Hässleholm. Men på tisdagen släpptes de.

Det var i samband med arrangemanget Powermeet i Hässleholm i helgen som polisen fattade misstankar mot en medlem i klubben.

– En motorcykel med en Hells Angels-medlem lämnade lokalen och misstänktes för drograttfylleri, säger Pär Cederholm, lokalpolischef i Hässleholm.

Polisen hade extra mycket folk både i Hässleholm och ute på vägarna i samband med motorträffen, bland annat för att kontrollera trafiksäkerheten hos de olika ekipagen som skulle delta.

Hittade knark i fickorna

Den misstänkte mc-föraren följdes efter och stoppades av motorcykelpoliser.

– Han kontrolleras, och narkotika påträffas i hans fickor i sådan omfattning att vi misstänker att det är i överlåtelsesyfte, säger Pär Cederholm.

Det fattas beslut om att en husrannsakan ska göras på den adress som mannen kom ifrån, Hells Angels fastighet i Vankiva, för att undersöka om det fanns ytterligare narkotika där.

Enligt Pär Cederholm hade polisen inte tidigare haft spaning mot lokalen och hade ingen uppfattning om hur mycket folk det fanns där.

– Knappt ett 10-tal poliser går in i lokalen och tre personer påträffas där inne, både fullvärdiga Hells Angels-medlemmar och sådana som rör sig i den miljön.

Modifierat jaktvapen

Husrannsakan gjordes runt midnatt natten mellan lördag och söndag i helgen.

– De tre blir gripna eftersom man hittar mer narkotika, dopningsmedel och ett modifierat jaktvapen i lokalen. Det är ett jaktvapen som man gjort om för att inte jaga med utan för självförsvar eller attack mot någon människa, säger Pär Cederholm.

De tre männen i lokalen samt den stoppades på vägen anhölls alla senare misstänkta för narkotikabrott och grovt vapenbrott.

– Vi kan inte säga exakt vad det är för preparat – det är inte våra snabbtester tillräckliga för att avgöra – utan det måste Nationellt forensiskt centrum avgöra.

”Ökad aktivitet i MC-miljön”

När det gäller mängden narkotika säger han:

– Det är inte kilovis och det är inte hasch.

Det var i alla fall tillräckligt mycket för att polisen skulle misstänka att det inte bara var för eget bruk.

Polisen är nu extra uppmärksam på klubbarna i området.

– Vi har sett en ökad aktivitet i MC-miljön – Hells Angels och Bandidos, men också la Familia – via underrättelseinformation hos just oss, och därför är vi extra vaksamma. Men vi har inte haft någon extra spaning, säger Pär Cederholm, lokalpolischef i Hässleholm.

Vid 14-tiden på tisdagen släpptes de fyra misstänkta männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.