Hani har många framtidsplaner men först är det jobb som gäller. Foto: SVT

Kom ensam till Sverige som 14-åring – idag tog Hani studenten

Uppdaterad
Publicerad

Idag sprang Hani Warsame ut från sin gymnasieskola efter att ha tagit studenten från hotell och konferensprogrammet på Malmös fria läroverk.

– Det har varit tufft, i början kunde jag inte språket och kände ingen, säger Hani Warsame.

Hani kom ensam till Sverige som fjortonåring. Sedan dess har hon lärt sig språket och idag har hon flera olika jobb som hon skaffat under gymnasietiden. Det har hon varit tvungen till för att kunna betala sin hyra säger hon. 

– Jag bestämde mig för att klara det och då gjorde jag det.

Lärarna har imponerats

Hennes lärare som har haft henne berättar att hon var blyg i början men att hon har utvecklats och verkligen blommat ut.

– Tänk dig då svårigheten med språket. Men även en ny kultur och så är hon här själv, säger Katarina Brinte som varit hennes lärare.

I framtiden väntar jobb och eget företag

Det företag som hon haft praktik på under året håller under studentdagen i hennes middag. Där kommer hon även att fortsätta jobba efter studenten.

– I framtiden vill jag ha ett vanligt jobb och ett eget företag där jag kommer köpa och säljer lägenheter, avslutar Hani Warsame.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.