Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vellinges kommunalråd Carina Wutzler (M) riktar kritik mot parkeringsvakterna i Skanör. Foto: Linnea Nybogård/SVT/Johan Nilsson/TT

Kommunalrådet Carina Wutzler (M) rasar mot parkeringsvakter i Skanör

Publicerad

Flera bilägare parkerade fel i samband med ett populärt evenemang i Skanörs centrum. De fick böter men det tycker Vellinges kommunalråd Carina Wutzler (M) är fel. Hon tycker p-vakterna är för ”nitiska”.

Det var i midsommarhelgen som flera felparkerare i Skanör fick böter. De hade flyttat sina bilar från Östergatan för att göra plats åt deltagarna i Gåsaloppet, som pågick under några timmar på midsommarafton. Parkeringsvakterna gav alla som parkerat en bit in på gräset böter, vilket Sydsvenskan var först med att rapportera om.

Carina Wutzler skrev då ett inlägg i sociala medier där hon kallade parkeringsböterna för ”onödigt övernitiska” samt sa att de ”skapar badwill”.Inlägget fick stor uppmärksamhet.

Över 160 kommentarer

Så här lyder några kommentarer på Carina Wutzlers inlägg på Facebook:

Om man arrangera tävlingar och events, måste man väl se till att det finns p-platser.”

Trams. Har vi regler så har vi. Parkera lagligt eller gå/cykla till gåsaloppet. Ska man införa undantag så får kommunen stå för det och tydligt skylta att det är lagligt att stå på gräsmattan o s v.

– En del är väldigt positiva över att jag lyft en fråga som irriterat många, men det finns också de som är irriterade över att jag kritiserar en yrkesgrupp som gör sitt jobb, säger Carina Wutzler.

Vill se över avtal

Hon vill nu att kommunen ser över det avtal som finns med parkeringsbolaget.

Fredrik Westergård, operativ chef på Apcoa, svarar i telefon att: ”Vi följer de instruktioner vi fått från uppdragsgivaren”.

I videon förklarar Carina Wutzler hur hon resonerar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer