Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mikael Rubin (M) ser gärna att de som flyttar till Trelleborg har en stark ekonomi. Foto: Julia Ericsson/Bernard Mikulic

Trelleborg växer och bostadspriserna ökar stadigt

Uppdaterad
Publicerad

De goda pendlingsmöjligheterna och det havsnära läget är två faktorer som bidrar till Trelleborgs popularitet, tror kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M). De senaste åren har prisökningen på bostadsrätter varit näst störst i hela landet.

Snart inleds bygget av 4 000 nya havsnära tomter i Trelleborg. Och kommunalrådet är klar över vilka han vill ska flytta dit.

– Inte Trelleborgare, utan folk som ska flytta hit och betala bra med skatt så vi får ett ännu bättre underlag för handel och restauranger i centrum, svarar Mikael Rubin (M) på frågan om vilka som ska bo i de nya bostäderna.

Kraftig prisökning

Trots att Trelleborg fortfarande är billigare, sett till kvadratmeterpris, jämfört med många andra skånska kommuner har det varit en stadig prisökning de senaste 20 åren. Sedan 1999 har priserna på bostadsrätter stigit med drygt 2000 %, enligt Svensk mäklarstatistik.

Under samma period har priserna på villor ökat med 372 %.

Även antalet invånare har länge ökat i Trelleborg. Sedan millennieskiftet har befolkningen ökat med 7.000 personer till drygt 45.000.

I klippet berättar kommunalrådet Mikael Rubin (M) om hur han tänker kring stadens expansion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar bostadsmarknaden

Mer i ämnet