Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunledningen ska nu utreda vad man kan göra för att hjälpa polisens arbete efter storbråket i Lund. Foto: Tobias Nilsson / Linda Ekström

Efter storbråket: Kommunen i möte med polisen

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens storbråk i Lund kallade kommunledningen till möte under onsdagen med polisen för att få en uppdaterad lägesbild och för att kunna utreda vad kommunen kan göra för att hjälpa polisens arbete.

– Vi vill få en konkret lägesbild och få möjlighet att ställa frågor om det som hände i måndags, säger Philip Sandberg (L) kommunstyrelsens ordförande efter mötet.

Dock kom man inte fram till några mer konkreta insatser från kommunens sida då ”polisens arbete fortfarande är i inledningsfasen”, enligt Sandberg (L). Inga nya uppgifter ska heller ha framkommit under mötet.

– Jag tycker det är uppenbart att kommunerna behöver mer resurser för att arbeta trygghetsskapande i form av kameror och fler poliser, säger han.

Vad kan Lund göra mer för att undvika den här typen av händelser?

– Det gäller att fånga upp signaler tidigt. Lever man i någon form av parallell rättsskipning så måste samhället träda in tydligt och i ett tidigt skede. Vi behöver fånga upp barn och unga som far illa genom socialtjänst bland annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer