Kommunstyrelsens vice ordförande menar att överklagan bör återtas. Foto: SVT

Kommunpolitikern: ”Skandal att kräva in pengar på detta sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Paret Eva och Börje Lundström i Hörby får stöd av en av kommunens högsta politiker.

– Har de inte försökt kräva in pengar tidigare så tycker jag att det är skandal att man försöker kräva in det på detta sättet, säger Lars-Göran Ritmer (M), kommunstyrelsens vice ordförande i Hörby.

SVT Nyheter Skåne har tidigare berättat om paret i Hörby som fått påtryckningar av kommunen om att ansluta ett hus de använder som förråd till en vattenledning.

Paret Eva och Börje Lundström vann när ärendet prövades i Mark-och miljödomstolen i Växjö. Men kort därefter överklagades domen av kommunen.

Kritisk till överklagan

Kommunstyrelsens vice ordförande Lars-Göran Ritmer (M) menar att överklagan borde hävas.

– Jag blir väldigt fundersam över att man behandlar folk på detta sättet och framför allt så gamla ärenden, säger han.

Själva ärendet ligger hos Mittskåne vatten.

– Jag tycker att man borde återta överklagan, det är ett fyrtio år gammalt ärende och man har inte försökt kräva in pengar tidigare så tycker jag att det är skandal att man försöker kräva in det på detta sättet, säger Lars-Göran Ritmer (M).

”Kommenterar inte enskilda ärenden”

Vi har sökt Patrik Palmström, biträdande VA-chef på Mittskåne vatten, som i ett mejl till SVT Nyheter Skåne skriver:

”Mittskåne Vatten kommenterar av princip inte enskilda ärenden, men med anledning av medias rapportering kring en omtvistad debitering av en förbindelsepunkt, så tittar vi nu på hur vi som verksamhet kan förbättra dialogen med våra kunder vid situationer där vi är oense. Mittskåne Vatten kommer också att titta särskilt på det ärende som media rapporterat om.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.