Tungt beväpnad polis sökte igenom Triangeln efter den hotfulle mannen. Foto: Johan Nilsson/TT

Triangeln spärrades av – polisen sökte hotfull man

Uppdaterad
Publicerad

Hela Triangelns köpcentrum i Malmö spärrades av under tisdagskvällen. Polisen sökte efter en man som uppträtt hotfullt i området. Vid 19-tiden var ännu ingen person gripen.

Larmet kom strax efter klockan 17 på tisdagen. Flera personer slog larm om en man som ska ha uttryckt sig hotfullt utanför köpcentret och därefter begett sig in i gallerian. Triangelns in- och utgångar spärrades av och besökarna uppmanades att lämna köpcentret.

– Vi är på plats med den regionala insatsstyrkan och har även en helikopter i luften. Vi har dessutom personal på plats inne i Triangeln, sade Rickard Lundqvist, pressinformatör vid Skånepolisen, vid 17-tiden.

Vad är det för typ av hot som mannen har uttryckt?

– Mannen ska ha sagt saker på ett hotfullt sätt men jag vill inte gå in på några detaljer. Det finns inga uppgifter om att vapen ska vara inblandade.

Stor polisinsats

Polisen trodde länge att mannen de letade efter fortfarande befann sig inne i köpcentret.

– Det är en ganska stor byggnad och mycket folk överallt. Det är ingen panik på platsen och vi arbetar för att klara av det här snabbt och säkert, säger Rickard Lundqvist.

Enligt SVT:s reporter Johanna O Jönsson som var på plats rörde det sig om en stor polisinsats.

– De håller på och tömmer Triangeln på folk just nu, sade hon vid 18-tiden.

SVT:s reporter Richard Lööf var också på plats.

– Det är en helikopter i luften och k-pistbeväpnad polis syns inne i varuhuset. Fortfarande kommer enstaka kunder ut ur byggnaden.

Ingen gripen

Klockan 18.59 avbröt polisen sin insats på plats på Triangelns köpcentrum efter att köpcentrum och dess garage genomsökts utan att mannen påträffats.

– Hur vi går vidare nu är fortfarande inte klart, säger polisens pressinformatör Rickard Lundqvist till SVT.

Det finns uppgifter till Aftonbladet om att mannen lämnat platsen på moped?

– Det är inget som kommit till vår kännedom, säger Rickard Lundqvist.

– Hälften av affärerna är nu öppna igen men många har stängt för ikväll. Centret är tämligen öde nu, säger Johan Dernélius, SVT:s reporter på plats, klockan 19.15 på tisdagen.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot mot grupp. Ingen misstänkt finns i ärendet för närvarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.