Bagageutlämningen ska bli bättre på Kastrup. Foto: TT

Köpenhamns flygplats växer

Uppdaterad
Publicerad

Nordens största flygplats ska bli ännu större för att kunna öka antalet passagerare. Målet är 40 miljoner passagerare per år.

Det har under flera år pågått en utbyggnad av flygplatsen i Kastrup. Nu ska den bli 80 000 kvadratmeter större. Flygplatsen har 30 miljoner passagerare per år. Målet är 40 miljoner.

Ledningen för Köpenhamns flygplats skriver i ett pressmeddelande att det här är den hittills största utbyggnaden. Det utlovas bättre förhållanden i bagageutlämningen och mer plats i det trånga passagerarområdet i terminalen mellan gates C och B.

Nytt utseende om tio år

– Vi vill utveckla oss så att vi kan behålla positionen som Nordeuropas samlande trafikknutpunkt, säger Thomas Woldbye, administrativ direktör för Köpenhamns flygplats.

Sammanlagt investeras 20 miljarder danska kronor, motsvarande närmare 30 miljarder svenska kronor, i den omfattande utbyggnaden av flygplatsen. Första etappen ska vara klar 2023, den andra 2028/29.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.