Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från övervakningskameran på hur mannen kör mot trafiken. Foto: Åklagarmyndigheten

Körde mot trafiken från Öresundsbron: ”Hade inte bensin”

Uppdaterad
Publicerad

En 66-årig man från Frankrike skulle lämna ett paket i Kalmar, men när han körde tillbaka mot kontinenten vänder han plötsligt innan Öresundsbron och kör tillbaka in i landet – i fel körfält.

Han körde mot betalstationen innan bron, sedan vände han på motorvägen för att köra tillbaka i motsatt färdriktning i cirka tre kilometer innan han stoppades av flera polispatruller som skickats till E6.

– Han har själv i förhör uppgett att han inte haft bensin för att klara att köra över bron, säger åklagare Hedvig Johansson.

Mannen anklagas för grov vårdslöshet i trafik. Åtal har väckts och mannen erkänner brottet.

Inte ovanligt att bilar vänder innan Öresundsbron

Hedvig Johansson kan inte säga exakt hur vanligt det är med liknande brott, men hon säger att det är några åtal som har väckts nu på senaste tiden där personer har kört åt fel håll från Öresundsbron.

– Det händer absolut, säger hon.

Vi har tidigare rapporterat om en liknande händelse som skedde i mitten på månaden då en 90-årig man körde mot trafiken från Öresundsbron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.