Jörgen Andersson, som driver gatuköket. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Korvreklam väcker känslor

Publicerad

Upprörande, sexistiskt, eller ett oskyldigt grepp för att få kunderna sugna på att köpa korv? Åsikterna går isär kring affichen med de röda läpparna i Simrishamn.

En kvinna som äter en grillad med bröd. Bilden tagen i profil, och måltiden verkar just ha börjat. Välmanikyrerade röda naglar som matchar kvinnans röda läppar.

Den metoden för att väcka matlusten hos potentiella korvköpare användes fram till tisdagsförmiddagen av en kiosk på Tobisviksbadet i Simrishamn.

Skylten är nerplockad
Nu har skylten plockats ned. Men åtgärden är långt ifrån utförd i samförstånd.

Jörgen Andersson, som driver gatuköket, förstår inte upprördheten.

– Jag tycker bilden är rolig, säger han.

Men eventuell humor i bilden var i alla fall inget som uppskattades av en förbipasserande privatperson. Och hon fick genast medhåll från kommunalt håll.

Simrishamns kommuns genuspedagog anser att bilden är sexualiserad, och ett exempel på traditionellt könstänkande i syfte att locka kunder.

Hade Jörgen Andersson själv fått bestämma hade bilden troligen fått fortsätta med sin ambition att stimulera till korvköp, men när debatten började storma valde han själv att plocka bort den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Korvreklam i Simrishamn

Mer i ämnet