Foto: Jens Christian

Kraftig brand i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt ut natten till torsdagen i en träbyggnad på Skjutstallavägen i Kristianstad. Byggnaden gick inte att rädda.

Larmet om branden kom strax före klockan tre, natten till torsdagen. En byggnad som är mellan 80-100 meter lång i närheten av järnvägsspåret hade tagit fyr.

– Det är en träbyggnad som var helt övertänd när vi kom till platsen. Vi inriktade oss på att skydda de två fastigheter som låg intill och de lyckades vi att rädda, säger Dan Svensson, yttre befäl vid Räddningstjänsten i Kristianstad.

Ingen person har kommit till skada, men hur branden uppstod är ännu oklart. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och kommer att göra en teknisk undersökning av brandplatsen.

– Just nu gör vi eftersläckning eftersom att det fortfarande brinner lite. Två man och en släckbil är på plats. Efter det kommer vi att lämna över till fastighetsägaren, säger Dan Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.