Entrén till livsmedelsbutiken sprängdes sönder, natten mot tisdag. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig explosion i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade i närheten av Nobeltorget i centrala Malmö, vid 02-tiden natten mot tisdag. Explosionen inträffade vid en närbutik och hela butiksentrén är bortsprängd. Polisens nationella bombgrupp skickades till platsen.

Polisen och SOS Alarm fick in flera samtal vid klockan 01.55 från privatpersoner som hört den kraftiga smällen i närheten av Nobeltorget.

Enligt polisen var det en kraftig detonation som gjort att flera billarm startade. Entrén till en livsmedelsbutik på Lantmannagatan är helt bortstprängd.

– Tekniker har varit där under natten och ska nu sammanställa sin rapport. Det är fortfarande oklart vad som orsakat den här smällen, säger Kim Hild på polisens ledningscentral på tisdagsmorgonen.

Omfattande skador

Polisens nationella bombskydd och kriminaltekniker var på platsen till 04-tiden. Enligt polisen har lokalen omfattande skador.

Ingen person skadades i samband med händelsen och ingen person är i nuläget misstänkt för något brott.

En anmälan har upprättats om allmänfarlig ödeläggelse. Det är oklart om explosionen kan kopplas till tidigare händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.