Kraftig rök från Norra Hamnen i Malmö under torsdagseftermiddagen. Även under morgonen brann det i samma område. Foto: Johan Dernelius

Ny skrotbrand i Norra hamnen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen utbröt ytterligare en ny brand i Norra hamnen i Malmö. Det var på ett återvinningsföretag som en trähög brann. På morgonen brann en hög med elektronikskrot i samma område.

Vid 15-tiden syntes åter tjock rök från Norra hamnen i Malmö. Det var inte morgonens brand som fått ny fart utan en helt ny brand på ett annat återvinningsföretag i samma område.

– Det är en trähög som börjat brinna på ett annat återvinningsföretag och den branden har spridit sig till pappersbalar på området. Nu ska vi få isär balarna för att komma åt och släcka ordentligt, säger Torbjörn Krokström på Räddningstjänsten Syd.

Ett så kallat viktigt meddelande till allmänheten utfärdades och alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventliation. Enligt Torbjörn Krokström drev röken in mot staden. Strax före klockan 20 kom beskedet att faran är över och att restriktionerna hävs.

Morgonens brand startade strax efter klockan nio och under en timme syntes en stor rökpelare över området. Branden är nu släckt och enligt polisen har ingen skadats.

Så här såg det ut under förmiddagens brand i Norra hamnen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.