Den belgiska kvinnan hade sex sådana här pistoler gömda i underkläderna – ett ovanligt stort vapenbeslag vid ett och samma tillfälle, enligt tullen. Foto: Tullverket

Kvinna döms till fängelse – gömde sex pistoler i underkläderna

Uppdaterad
Publicerad

En belgisk kvinna i 45-årsåldern har dömts till fyra års fängelse efter att hon försökt smuggla in sex pistoler i sina underkläder. Tillsammans med sin partner försökte paret totalt smuggla in 15 pistoler i landet.

Det var i början av december förra året som en kvinna i 45-årsåldern stoppades vid Öresundsbron tillsammans med sin partner. När paret greps hade kvinnan två pistoler i behån och fyra pistoler i trosorna.

Nu meddelar Malmö tingsrätt att hon och hennes partner döms till fyra respektive sex års fängelse för synnerligen grov vapensmuggling.

På väg till ett bröllop i Stockholm

Vid kontrollen uppgav paret att resmålet var ett bröllop i Stockholm. Samtidigt hade kvinnan ingen packning med sig, och det fick tullen att fatta misstankar. 

Förutom i kvinnans underkläder fanns en vapengömma bakom instrumentpanelen.  

– Det känns otroligt skönt att vi har lyckats stoppa de här 15 vapnen från att komma in i landet och hamna i händerna på kriminella gäng, sa Kristian Johansson, enhetschef på tullkriminalen i ett pressmeddelande vid åtalet tidigare i mars.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den belgiska kvinnan hade sex sådana här pistoler gömda i underkläderna – ett ovanligt stort vapenbeslag vid ett och samma tillfälle, enligt tullen. Foto: Tullverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.