En kvinna avled på torsdagseftermiddagen, sedan hon fallit från en lägenhet i Eslöv. Polisen har gripit en man, som misstänks för mord. Foto: Mikael Nilsson

Kvinna föll från lägenhet i Eslöv – man häktad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern avled efter att ha fallit från en lägenhet i Eslöv. En man i 35-årsåldern häktades under fredagseftermiddagen, misstänkt för mord.

Det var strax före klockan 15 på torsdagen som kvinnan föll från en lägenhet på  tredje våningen i centrala Eslöv. Hon fördes till sjukhus med ambulans.

Vid 21-tiden meddelade polisen att hon avlidit av skadorna. Anhöriga är underrättade.

Man har häktats

Under fredagseftermiddagen häktades en man i 35-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Häktningsgrunden är först och främst brottets allvarsgrad, dessutom finns det en risk att han påverkar utredningen om han försätts på fri fot, säger kammaråklagare Maja Källén som leder förundersökningen.

Mannens advokat, Jan-Åke Fält, säger till SVT Nyheter att den misstänkte motsätter sig häktningen och förnekar brott.

Under torsdagskvällen undersökte polisens tekniker platsen. Foto: Mikael Nilsson

”Hade en relation med kvinnan”

– Mannen hade en relation med den nu avlidna kvinnan. I dag kommer det att hållas förhör och andra utredningsåtgärder kommer vidtas. Jag kommer därefter ta ställning till om jag ska begära den misstänkte häktad, sa kammaråklagare Maja Källén under fredagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.