Polisen hade vid sextiden på kvällen den 28 april kvar avspärrningarna vid platsen där skjutningen ägde rum. Foto: Mikael Nilsson

Två bröder döms till fängelse efter kidnappningsvåldtäkter

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder i Malmö döms nu till fängelse och utvisning för bland annat grov våldtäkt och människorov. I ett av fallen hölls en kvinna inlåst i en källare där hon utsattes för våldtäkt och dödshot.

Natten mot den 28 april kontaktade männen kvinnan under falsk förespegling och stämde träff. När de sågs misshandlades kvinnan och låstes in i ett soprum i en källare.

En 18-åring, som till en början uppgav att han var 16 år, har tillsammans med sin 25-årige storebror begått brotten.

Pressade väninnan på pengar

Bröderna tvingade henne att klä av sig och sprutade kallt vatten på henne. Hon utsattes sedan för slag, samtidigt som hon hotades med kniv och kolsyrepistol. Männen band henne till händer och fötter, stoppade en tygtrasa i hennes mun, och våldtog henne.

Efter detta kontaktade männen kvinnans väninna via sms och försökte pressa denna på pengar.

Männen kunde gripas efter att väninnan lett insatsstyrkan till området där kvinnan hölls till fången. I samband med detta skottskadades den äldre brodern av en av poliserna.

Döms även för andra brott

Den äldre brodern döms också för ytterligare ett fall av människorov och våldtäkt, samt för hot mot tjänsteman. Den yngre brodern döms även för grov våldtäkt vid ett annat tillfälle tillsammans med en annan gärningsman, samt för stöld, olovlig körning och olovligt brukande.

Båda bröderna döms till fängelse, den äldre brodern till 7 år och 3 månader och den yngre till 3 år och 3 månader. Bröderna ska också betala höga skadestånd till de drabbade kvinnorna.

Bröderna ska dessutom utvisas till Syrien, men med tanke på förhållandet i Syrien kommer frågan om utvisning omprövas när frigivning efter fängelsestraffen är aktuell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.