Foto: TT

Labinot Harbuzi död: ”Väldigt, väldigt tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollspelaren Labinot Harbuzi är död.

Den förre Malmö FF- och U21-landslagsmannen blev 32 år.

– Väldigt, väldigt tragiskt, säger förre MFF-tränaren Roland Nilsson till Aftonbladet.

Aftonbladet skriver att Labinot Harbuzi föll ihop i sitt hem i Malmö på torsdagsförmiddagen. Trots hjärt- och lungräddning gick hans liv inte att rädda.

– Jag vet inte vad som hänt, om jag ska vara ärlig. Jag och min fru gjorde hjärt- och lungräddning och sedan kom ambulans och brandkår tillsammans och fortsatte, säger Harbuzis pappa till Aftonbladet.

Som 15-åring gick Labinot Harbuzi som ungdomsproffs till nederländska Feyenoord. 2006 återvände han till Sverige och Malmö FF, där han som 20-åring gjorde allsvensk debut. 2009 representerade han det svenska U21-landslaget i EM på hemmaplan och flyttade sedan till den turkiska storklubben Genclerbirligi.

På senare år spelade Harbuzi för Syrianska och Prespa Birlik hemma i Malmö. Hans sista klubb blev Melaka United i Malaysia, som han lämnade efter säsongen 2016.

Roland Nilsson var Harbuzis tränare i Malmö FF.

– Väldigt, väldigt tragiskt. En glad och härlig kille som verkligen älskade att spela fotboll, säger Nilsson till Aftonbladet.

– Alla tankarna går till hans familj.

Malmö FF gick under torsdagskvällen ut med text på sin sajt om Labinot Harbuzis död.

”Malmö FF har nåtts av det tragiska beskedet att Labinot Harbuzi har gått bort. Föreningens tankar är med hans familj och anhöriga i denna svåra stund. [...] Malmö FF minns Labinot Harbuzi som en skicklig fotbollsspelare och en uppskattad lagkamrat. Han kommer för alltid att vara saknad i MFF-familjen.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.