En ladugård och flera fordon väster om Lund brann under natten. Tidigare under söndagskvällen brann delar av en ödegård öster om Staffanstorp, samma kommun där ladugården brinner. Foto: Johan Nilsson/TT

En gripen efter brand i Staffanstorp

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndag kom ett larm om en brand i en ladugård utanför Värpinge i Lund. En man i 40-årsåldern är nu gripen misstänkt för mordbrand.

Under natten mot måndag larmades polis och räddningstjänst till en ladugård väster om Lund som börjat brinna, i Staffanstorps kommun.

Branden spred sig bland annat till två bilar, uppger SOS Alarm. Omkring två timmar senare meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och att tre enheter var kvar för att avsluta släckningsarbetet.

Även tre ambulanser larmades, men ingen person behövde föras till sjukhus.

Man i 40-årsåldern gripen

När polisen kommer till platsen och påbörjar utredningsarbetet anträffas en man i närområdet som sedan grips. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för mordbrand.

Tidigare under söndagskvällen brann även delar av en ödegård ner öster om Staffanstorps tätort.

– I nuläget finns det inget som tyder på ett samband mellan bränderna, vi utreder det som separata bränder, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen i region Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.