Lägenhet beskjuten i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet på Viaduktgatan i Hässleholm besköts med flera skott natten mot onsdagen. Flera som bor i huset larmade polisen vid 00.42 sedan de hört skott avlossas och en ruta krossas.

– Den här adressen ligger bara en kort bit ifrån huset där det small igår, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Flera personer befann sig i lägenheten när någon sköt in genom ett fönster.

– Ja två vuxna och ett minderårigt barn fanns där men ingen av dem skadades fysiskt, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Enligt honom finns inga kända vittnen till händelsen men polisen jobbar på platsen och pratar med grannar och människor i området.

Förundersökning om mordförsök

Platsen är avspärrad och undersöks med hjälp av vapenhund.

En förundersökning om mordförsök har inletts och polisen undersöker om det funnits någon hotbild mot de boende i lägenheten.

– Vi tittar på det men det är ingenting vi svarar på. Vad vi vet i nuläget är att ett skott har avlossats men vi får se vad teknikerna kommer fram till, säger Robert Loeffel.

Explosion i går

Ingen person har i nuläget gripits. Natten mot tisdagen exploderade något i ett trapphus på Götagatan i Hässleholm inte långt ifrån nattens skjutning på Viaduktgatan.

– Självklart tittar vi nu på om det kan finnas något samband mellan de här två händelserna men i nuläget finns inget som tyder på det, säger Evelina Olsson.

I går exploderade något i ett flerfamiljshus på Götgatan i Hässleholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.