Polisen på plats vid adressen där det misstänkta mordförsöket ska ha ägt rum i Limhamns sjöstad på fredagskvällen Foto: Mikael Nilsson

Kvinna anhållen för mordförsök – skadade mannen gripen för försök till våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En man fick föras till sjukhus med stickskador efter en incident i lägenhet i Limhamns sjöstad, i Malmö, på fredagskvällen. En kvinna är anhållen misstänkt för försök till mord, den skadade mannen är gripen och misstänkt för försök till våldtäkt.

Det var vid klockan 22.47 på fredagskvällen som polis larmades till en adress i Limhamns sjöstad. Man ska då ha fått in flera samtal om ett bråk i en lägenhet.

När polisen kom fram till den aktuella adressen hittades en man skadad, och enligt uppgifter till SVT Nyheter inleddes i ett första skede livräddande åtgärder innan ambulansvårdare kom till platsen.

Polisen skriver på sin hemsida att mannen nu ”är under vård”, men lämnar inga ytterligare detaljer om skadeläget.

Polisen: ”Ska utreda på djupet”

En kvinna greps i samband med händelsen, och händelsen utreds som försök till mord. Kvinnan fördes från adressen i polisbil strax före midnatt.

Polisens kriminaltekniker har skickats till platsen.

– Vi kommer att utreda på djupet vad som har hänt. Eftersom det finns barn inblandade så säger vi inget mer än så just nu, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Misstänkt för försök till våldtäkt

Senare under natten anhölls kvinnan misstänkt för mordförsök. Den skadade mannen är misstänkt och gripen för försök till våldtäkt. Han vårdas fortsatt på sjukhus och har ännu inte kunnat höras.

– Efter uppgifter som framkommit under natten så är mannen misstänkt och gripen för försök till våldtäkt. De har känt varandra sedan tidigare, säger  Evelina Olsson presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.