En man i 30-årsåldern hittades mördad i en lägenhet i Kristianstad. Nu döms två män för mordet. Foto: Mikael Nilsson

Långa fängelsestraff för mord i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Förra våren hittades en man i 30-årsåldern död i en lägenhet i Kristianstad. Nu döms två män till fängelse för att ha mördat mannen.

Det var i april 2018 som polisen larmades till en lägenhet i Kristianstad där en man i 30-årsåldern påträffats död. Polisen kunde snabbt konstatera att mannen dött av yttre våld och en 25-årig man anhölls redan samma kväll misstänkt för brottet. Idag kom domen i Kristianstad tingsrätt och två män döms till långa fängelsestraff för det uppmärksammade mordet.

Fleråriga straff

En 29-årig man döms till fängelse i 15 år och 9 månader och en medåtalad 25-åring döms till 16 års fängelse.

Den rättsmedicinska undersökningen visar att mordoffret, en man i 30-årsåldern, utsattes för ett stort antal knivhugg och blev misshandlad med ett stolsben. Efteråt städades lägenheten, men mordutredarna hittade ändå blodspår i samtliga rum. Skadorna på offrets kropp och den stora mängden blod tyder på att det var ett utdraget förlopp, skriver Kristianstads tingsrätt i domen.

Berättade om mordet

Gärningsmännen var kraftigt påverkade av alkohol och tabletter. En bidragande orsak till att de anses skyldiga är att en av dem berättat om mordet för två andra personer. Det finns också teknisk bevisning, bland annat i form av dna på knivblad och det stolsben som användes vid misshandeln.

En 19-årig kvinna som varit åtalad för skyddande av brottsling frias av Kristianstads tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.