Längre tåg och extrabussar under Malmöfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

De som väljer att åka kollektivt till och från Malmö under festivalen kommer att få fler alternativ i år.

När Malmöfestivalen drar igång igång på fredag blir det extra tågavgångar till och från Malmö. Detsamma gäller på lördag och på festivalens avslutningskväll nästa fredag.

– Om det blir hårt tryck kommer vi även att sätta in extrabussar, säger Anders Engzell, kommunikationsansvarig för Skånetrafikens tåg.

Polisen räknar med att det ska komma över en miljon festivalbesökare. I fjol kom 1,4 miljoner.

Underhållsarbete kan fördröja restiden

– Det är positivt att många väljer att åka kollektivt till och från festivalen. De som har sommarkort kan använda det fram till midnatt torsdagen den 15 augusti, säger Anders Engzell.

Han uppmanar de som inte har biljett att köpa den i Skånetrafikens app.

– Det kan lätt bli kaos om många ska köpa en biljett i automat innan de ska hoppa på tåget eller bussen, säger Anders Engzell.

Det som kan ”ställa till det” i trafiken är en underhållsarbete som ska ske på sträckan Lund-Kävlinge under helgen, 10-11 augusti. Det innebär att enbart ett spår kan användas på sträckan.

– Det är Trafikverkets beslut, inte vårt, säger Anders Engzell.

Skånetrafiken räknar med att tågresandet till Malmö från Helsingborg, Lund och Trelleborg ökar med omkring fem procent under festivalveckan jämfört med ”normalt” tågresande i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.