Arkivbild. Foto: Arkivbild Isabell Höjman / TT

Lärare får varning efter olämpliga kontakter med elever

Publicerad

En lärare i södra Skåne, som skickat olämpliga meddelanden till elever, får nu en varning av Lärarnas ansvarsnämnd. Läraren ska bland annat ha frågat en före detta elev på Snapchat om hon ville ha sex.

Som en grund för varningen skriver Skolinspektionen i sitt beslut att läraren visat sig mindre lämplig att bedriva undervisning. Detta efter att det kommit fram att mannen haft kontakt med flera elever på Snapchat.

Till en elev, som tidigare haft mannen som lärare, skrev han att hon såg bra ut och i ett senare meddelande frågade han om hon ville ha sex.

Stängdes av

När det uppdagades gjordes en polisanmälan och läraren stängdes av. I samband med utredningen kom det fram att läraren även skrivit olämpliga meddelanden till ytterligare tre elever. Han kommenterade deras utseende och skickade emojis med hjärtan och pussmun.

Får en varning

Enligt Skolinspektionen ska en lärare behålla sin professionalitet i kontakter med elever och anser att läraren genom sitt agerande visat på ett bristande omdöme och ska tilldelas en varning.

Läraren menar att han haft kontakt med eleverna i ett uppmuntrande syfte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.