Enligt polisen finns det inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med detonationen. Foto: Mikael Nilsson

Explosion i Malmö – tre personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig detonation har inträffat vid en parkerad bil på Seved i Malmö. Polisen har anhållit tre personer misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet kom in strax efter klockan 02.

– Vi vet ännu inte vad som har hänt. Det finns inga uppgifter om några personskador, men det är skador på bilen och på en närliggande fastighet, sade Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisen region Syd under natten.

Platsen spärrades av i väntan på bombtekniker.

Tre personer gripna

Kort efter detonationen grips tre personer, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse,

– I samband med att patruller kommer till platsen identifieras tre personer som misstänkta. De grips och har senare anhållits på sannolika skäl misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö.

Efterlyst gripen

De tre personerna är 18, 22 respektive 28 år gamla. Den yngsta av personerna är hemmahörande i Malmö och är sedan tidigare efterlyst för att rymt från ett LVU-hem.

– Två av dessa personerna är inte hemmahörande i Malmö, vilket är intressant i sammanhanget, säger Stefan Sintéus.

Nu ber polisen allmänheten om hjälp med iakttagelser från platsen och händelsen.

Kort efter dödsskjutning

Bara timmar innan explosionen sköts en man till döds i Malmö. Enligt polisen är det för tidigt att säga om det finns något samband.

– I nuläget kan vi inte se någon direkt koppling mellan händelserna. Men vi utesluter samtidigt inget just nu, säger Henrik Hagström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer