Foto: Johan Nilsson/TT

Inga misstänkta efter nattens sprängning

Uppdaterad
Publicerad

Malmö drabbades av ytterligare en explosion under måndagskvällen – men ännu finns inga gripna eller misstänkta. Polisen larmades till platsen vid 22-tiden och upptäckte skador på en entréport till ett flerfamiljshus.

Flera personer ringde till polisen och vittnade om en hög smäll i stadsdelen Lindeborg i Malmö på måndagskvällen. Platsen spärrades av och polisen undersökte området.

– Vi arbetar på platsen nu med tekniker från bombskyddsgruppen och polisens kriminaltekniker, sa Jimmy Modin, polisens presstalesperson till SVT vid 23-tiden.

Polisen letar efter en eller eventuellt flera misstänkta gärningspersoner. Inga personer ska så vitt polisen vet ha kommit till skada i samband med detonationen.

Nu ska polisen arbeta vidare med de vittnesuppgifter som kommit in berättar polisens presskommunikatör Calle Persson.

– Utredarna kommer under dagen att titta på de vittnesförhör som varit och gå vidare med inre spaning, gällande vem som bor där och om någon som bor där kan berätta något ytterligare om hotbild, säger han till TT.

Det finns övervakningskameror på platsen, uppger polisen.

– Vet inte om hela händelsen fångats på film men om det finns kameror i närheten ska utredaren titta på vad dessa har fångat, säger Calle Persson till TT.

Det är andra detonationen i Malmö på kort tid. I söndags detonerade en sprängladdning nära en livsmedelsbutik i stadsdelen Lindängen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.