Flera bilar står i brand i Persborg i Malmö under söndagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Larm om detonation kring Persborg i Malmö – flera bilar totalförstörda

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 21 på söndagskvällen ringde flera personer och larmade om en hög smäll kring Persborg i Malmö. Flera bilar hittades i lågor i området. En timme senare var branden släckt, men bilarna totalt utbrunna. 

Om något detonerat, och i så fall vad, är inte fastställt, men bilbränderna upptäcktes i samma område, på Jägersrovägen i Malmö.

– Flera uppringare hörde en kraftig smäll och vi åker till platsen där vi kan konstatera att flera bilar är i brand, så vi tror att det hör ihop, säger Evelina Olsson på polisens presstjänst.

Bilar och garageport nedbrunna

Flera mindre smällar hördes från bilarna i takt med att de förstördes i branden.

– Det är fyra personbilar som brinner kraftigt och det är nära ett flerbostadshus. Vi har inga uppgifter om skadade, men vi uppmanar allmänheten att undvika röken, säger Evelina Olsson. 

Räddningstjänsten larmades också och vid 22-tiden meddelades att branden är släckt. Förutom de totalförstörda bilarna har även den garagelänga de stod under brunnit ned. Exakt hur många bilar som förstörts är oklart, olika uppgifter i media säger mellan tio och tjugo.

Spärrade av väg

Polisen spärrande till en början av Jägersrovägen men den öppnades upp igen strax efter att branden var under kontroll.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen spärrade av ett större område runt bilbränderna och trafiken från Västra Kattarpsvägen samt från Jägersro styrdes om. Foto: Zoran Alic

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.