Foto: Mikael Nilsson

Två män anhållna efter skotten på Östra Sorgenfri i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus efter en skottlossning på Östra Sorgenfri i Malmö på lördagskvällen. Senare greps två män som anhölls på söndagsmorgonen misstänkta för mordförsök.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 18.53 på lördagskvällen.

Polisen anträffade en skadad man på vägen och patrullerna säkrade snabbt platsen så att ambulansen kunde komma fram. Därefter fördes mannen i ambulans till sjukhus.

– Han är identifierad, i 20-årsåldern och har lindriga skador, säger Calle Persson presstalesman polisen Region syd.

Rubriceras som mordförsök

Polisen arbetar utifrån att det är en skottskada och kommer att beslagta mannens kläder.

– Det finns inget som tyder på något annat, säger Calle Persson.

Spånehusvägen spärrades av och kriminalteknikerna undersökte platsen. De var färdiga vid 21:30-tiden och polisen minskade det avspärrade området. Polispatruller fanns också på plats utanför akuten i Malmö.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Två män hämtades in till förhör sent på lördagen och anhölls tidigt på söndagsmorgonen skäligen misstänkta för mordförsök.

Oklar brottsplats

– Vi har pratat med en hel del vittnen och anhöriga till den som är skadad för att få reda på vad som hänt och en eventuell bakgrund till det, säger Calle Persson.

Vet ni var det ska ha inträffat?

– Mannen hittades på Spånehusvägen, men det är inte helt fastställt att brottplatsen är inom avspärrningarna, även om vi misstänker det.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.