Foto: Mikael Nilsson/Helena Bohm Nilsson

Ny skottlossning i Malmö – pojke hittad skadad

Uppdaterad
Publicerad

En pojke under 18 år har skottskadats i Malmö i samband med att en bil beskjutits. Polisen arbetar med att säkra teknisk bevisning på platsen. Två personer greps under kvällen och vid klockan ett natten mot tisdagen så anhölls de.

– De anhållna är i övre tonåren och misstänks vara inblandade i mordförsöket i området Eriksfält, säger Ewa Gun Westford, presstalesperson vi polisen.

Enligt polisen är flera resurser på plats i bostadsområdet Eriksfält efter flera samtal om skottlossning. Skottlossningen ska ha skett i närheten av en kvartersrestaurang.

Enligt vittnesuppgifter till SVT Nyheter Skånes reporter på plats har restaurangpersonal och gäster hört vad som lät som automateld utanför. Vittnen ska också ha sett personer springa från platsen. Polis hittar en bil med skotthål på platsen och sökte därefter med hund efter misstänkta. Enligt uppgifter till SVT ska minst fem skott ha avlossats.

Poliser på brottsplatsen. Foto: Mikael Nilsson

Drygt 45 minuter senare hittar polisen en person i närområdet med vad som vid en första bedömning uppfattades som lindriga skador. Den skadade personen är en pojke under 18 år.

– En polispatrull anträffar en man med skador, som vi sätter i samband med händelsen. Skadeläget på mannen lämnar vi till sjukvården att avgöra, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Polisen bekräftar senare under kvällen att pojken har skottskador som inte bedöms vara livshotande. Enligt uppgifter till SVT är han bland annat träffad i skinkan.

Två unga män anhållna

Samtidigt meddelar polisen att man har gripit två yngre män som misstänks vara inblandade.

– De är misstänkta inom ramen för försök till mord. Vilka roller de haft och hur, när och var de gripits återkommer vi till. Ärendet är under utredning, säger Rickard Lundqvist.

De två anhölls under natten till tisdag.

Säkrar spår och söker med helikopter

Var och hur den skadade mannen hittades vill polisen inte gå in på, men ambulans larmades skyndsamt till platsen.

Ärendet rubriceras som försök till mord.

Eriksfält i Malmö. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.