Måndag kväll kom larm om skottlossning i Malmö. Foto: Anders Magnusson

Ung man misstänks för mord efter skjutning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen avled en man i 25-årsåldern efter en skottlossning på Professorsgatan i Malmö. På onsdagsförmiddagen uppgav åklagare Tomas Olvmyr att den person som greps natten till tisdag på sannolika skäl är misstänkt för mord.

Vid 19.30-tiden fick polisen in flera samtal om skottlossning från Professorsgatan i Malmö.

På platsen hittades en man med skottskador. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men senare under kvällen meddelade polisen att mannen hade avlidit.

Polisen utreder nu händelsen som mord.

Tidigare dömd

Enligt källor till SVT är den dödade mannen i 25-årsåldern och tidigare dömd för brott. En äldre bror till honom har lett ett kriminellt gäng och är dömd för mord.

Den skjutne mannen har enligt uppgifter varit inblandad i bedrägerier, kortkapning och vapenbrott och dömdes så sent som i november för bedrägerier med koppling till bank-id.

Man gripen och anhållen

Under natten till tisdagen grep polisen en man i 20-årsåldern misstänkt för delaktighet i skjutningen, och efter förhör beslutade åklagare att anhålla mannen misstänkt för mord. Inget vapen har ännu tagits i beslag.

– Vi ska utreda om händelsen finns på någon övervakningsfilm, säger Claes-Arne Hermansson, chef för sektionen för grova brott på polisen.

Enligt honom var det tack vare operation Rimfrost som det fanns fler poliser än vanligt på gatan som kan ha bidragit till gripandet.

– Vi söker fler vittnen som kan ha sett vad som hände på platsen, säger Claes-Arne Hermansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.