Skottlossning i centrala Malmö – man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt skottskadad man i 20-årsåldern har hittats vid ett garage i området Kronprinsen i Malmö, uppger polisen. Under natten konstaterades att mannen är allvarligt, men inte livshotande, skadad.

Larmet inkom till polisen strax efter 20.30-tiden på lördagskvällen. Det var förbipasserande som såg den skadade mannen i anslutning till ett garage.

Han fördes till sjukhus med ambulans med vad som misstänks vara skottskador.

– Vad jag vet har vi inte kunnat prata med mannen, utan de vittnesmål vi hunnit få är från andra på platsen, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Polis har spärrat av ett område, samt förhört vittnen på plats. Foto: Mikael Nilsson

Ingen misstänkt

Vid 03.30 uppgav polisen att mannen är allvarligt, men inte livshotande, skadad. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Polisen spärrade av ett område och kriminaltekniker var på plats under lördagskvällen, men på söndagseftermiddagen var fortfarande ingen gripen för dådet.

Händelsen är den senaste i raden av misstänkta våldsbrott de senaste dygnen – efter en märkbart lugn period i staden dessförinnan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.