Visa alla (3)

Skottskadad man kom till akuten i Malmö

Publicerad

En person är skadad efter en misstänkt skottlossning på Nydala i Malmö. Polisen har fått in vittnesmål om att skjutningen kan ha ägt rum i en trappuppgång.

En skadad man i 30-årsåldern kom på eftermiddagen in på akuten i Malmö i en personbil. Enligt polisen har mannen eventuellt blivit skjuten. Skjutningen ska ha skett vid kl 14 enligt polisen.

– Den skadade kom till akuten med 2-3 andra personer i en bil. Han har en trolig skottskada, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Polisen ryckte ut till platsen på Nydala, där skjutningen tros ha ägt rum. Platsen spärrades av och undersöktes av polis.

Först var det svårt för polisen att lokalisera var skjutningen ägt rum. Ingen hade vänt sig till polisen med uppgifter om att det har hörts eller synts något av en skottlossning.

Men senare på onsdagskvällen meddelar polisen att det finns vittnen som kan ha hört skott avlossas.

– Vi har något vittne som gett sig till känna. Vi tror att det hänt i en trappuppgång eller i en port på Lektorsgatan, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

– Men vi har inget ögonvittne till själva händelseförloppet, säger Calle Persson.

Polisen har hört den lindrigt skadade och personerna som körde honom till akuten. Personerna som körde den skadade till akuten har inte bevittnat skjutningen. Händelsen är rubricerad som försök till mord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet