Polisen misstänker att någon stått i trappuppgången och skjutit mot lägenhetsdörren. På bilden undersöker polisen en tomhylsa som hittats i trappuppgången. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning mot lägenhet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Skott har avlossats mot en lägenhetsdörr i ett flerbostadshus på Docentgatan i Malmö. Enligt uppgifter till SVT var en barnfamilj i lägenheten.

Larmet kom klockan 22.33 på söndagskvällen. Någon hade då skjutit mot en lägenhetsdörr i ett flerbostadshus på Docentgatan i Malmö. Polisen misstänker att skytten har stått inne i trappuppgången och skjutit mot lägenheten.

Kulan gick inte igenom dörren utan studsade och hittades senare av polisen två trappor ner.

Enligt uppgifter till SVT var en barnfamilj inne i lägenheten när skotten avlossades men ingen skadades.

– Vi är på plats med flera patruller. Vi pratar med personerna i lägenheten. Vi pratar med vittnen i området och söker efter de misstänkta, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i region Syd.

Hundpatrull ska leta i området under natten. Polisen rubricerar det som grovt olaga hot, grovt vapenbrott samt framkallande av fara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.