Polisen letade efter spår sedan man kallats till von Rosens väg i Malmö efter larm om skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

Larm om skottlossning – område i Rosengård spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade på måndagskvällen av ett område i Rosengård i Malmö efter larm om skottlossning. Polisen hittade dock inga spår efter skjutningen.

Larmet kom strax före klockan 19 på måndagskvällen, då uppringare larmade polisen om att de hört flera skott avlossas vid von Rosens väg.

Ingen person skadad

– Vi är på plats med flera patruller och har spärrat av ett område utomhus. Ingen person är skadad, och vi har ännu inte konstaterat några skador på fasader eller liknade, berättade Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Vapenhund tillkallades och dörrknackning i området påbörjades.

Vid 21-tiden var polisen klar på platsen.

– Vi har fortfarande inte sett några skador efter skjutningen. Men en skottlossning har ägt rum. En anmälan om grovt vapenbrott har upprättats, säger Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.