Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I mitten av april rullade en lastbil över kanten och blev hängade från en färja på väg till Trelleborg. Handbromsen var inte aktiverad. Nu har Stena Line vidtagit åtgärder så att det aldrig händer igen. Foto: SVT

Lastbil hängde ut från färjan – nu ska bilar surras på däck

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av april rullade en lastbil över kanten och blev hängade från en färja på väg till Trelleborg. Handbromsen var inte aktiverad. Nu har Stena Line vidtagit åtgärder så att det aldrig händer igen.

– Det här var en väldigt ovanlig och oväntad händelse som aldrig har hänt förut, säger Stefan Elfström, pressansvarig på rederiet Stena Line.

Incidenten ombord på färjan, som var på väg från Rostock till Trelleborg, ska ha upptäckts ute till havs. Ingen person skadades i samband med händelsen och lastbilen kunde efter en tidskrävande bärgningsinsats lyftas upp till säkerhet.

– Nu har vi infört skärpta rutiner för att säkra fordon som är parkerade på särskilt utsatta ställen ombord ett fartyg, säger Stefan Elfström, pressansvarig Stena Line.

Se lastbilen hängandes i klippet ovan och hör om åtgärderna som tagits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.