Olyckan mellan en lastbil och flera fordon skedde på länsväg 117 mellan Bjärnum och Vankiva Foto: Jens Christian

Två döda efter frontalkrock i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna i 60-årsåldern har dött när en lastbil frontalkrockade med fyra personbilar. Olyckan inträffade under onsdagseftermiddagen på länsväg 117 i Vankiva utanför Hässleholm.

Det var vid 16.50-tiden som polisen och räddningstjänst fick larm om olyckan på väg 117 i höjd med Vankiva.

– Det var en kraftig olycka. Folk har varit fastklämda, så vi jobbar för fullt på plats, säger Patrik Freij, inre befäl på räddningstjänsten Kristianstad.

”Flera allvarligt skadade”

Enligt polisen och räddningstjänsten rör det sig om en lastbil med släp som har frontalkrockat med flera personbilar i riktning mot Hässleholm.

De två omkomna är en man och en kvinna, båda i 60-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Misstänkt rattfylleri

Enligt polisen ska lastbilschauffören, en man i 40-årsåldern, vara fysiskt oskadd. Han är misstänkt för grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri. I samband med olyckan fick polisen samtal om att en lastbil hade framförts vingligt på vägen, och de skickades därför till platsen.

– Han är frihetsberövad och ska provtas. Det kan tillkomma andra brottsrubriceringar senare, säger Sara Andersson på polisens presstjänst i region Syd.

I och med olyckan har vägen stängts av i båda riktningar. Lastbilen kommer behöva bärgas från platsen, och enligt Trafikverkets prognos kommer vägen öppna igen vid 02-tiden. Under tiden leds trafiken om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.