Polis död i krock med lastbil

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil krockade under måndagskvällen med en polisbil på väg 24 nordväst om Tyringe i Skåne. Polisen som körde polisbilen avled under natten av sina skador.

Polismannen som var anställd vid polisen i Karlshamn färdades i bilen med två hundar och var på väg ut på ett ärende.

Vid 00.39 på natten mot tisdag larmades polis och räddningstjänst till trafikolyckan på riksväg 24, strax utanför Hässleholm där polisbilen och en lastbil kolliderat.

– Vi kommer titta på omständigheterna kring olyckan. Vi kan inte svara på om bilen körde med varselljus och ljud på, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen har omkommit

Förarna till de båda fordonen skadades i olyckan och polisen som körde polisbilen avled under natten av sina skador. Anhöriga till polisen har underrättats, uppger Skånepolisen på sin hemsida.

Lastbilens förare har förts till sjukhus för vård. Det är oklart hur svåra skador personen har fått.

Polismannen som omkom vid olyckan arbetade i polisområde sydvästra Götaland, som omfattar Kristianstad, Hässleholm, Ljungby, Eslöv och Karlshamn.

Bilarna beslagtas

– Polisbilen har tagits i beslag och lastbilen ska också tas i beslag när den är bärgad, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.

Händelsen utreds än så länge som en trafikolycka och är inte rubricerad som ett misstänkt brott. Exakt vad som orsakat olyckan är ännu inte klarlagt.

Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisregion Syd, vill inte uttala sig om huruvida det var ett högprioriterat ärende som polisen var på väg på, uppger Aftonbladet.

Väg 24 har varit avstängd på grund av olyckan under natten och morgontimmarna, men är åter öppen nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.