Hör Oscar Lewicki prata om matchen mot Rangers samt nästa motståndare, Ludogorets från Bulgarien. Foto: TT/Andreas Söderlund

Lewicki tror på Champions League-avancemang

Uppdaterad
Publicerad

Sista hindret innan Champions League kommer från Bulgarien. På onsdag möter Malmö FF Ludogorets som dominerat den inhemska ligan de senaste åren. Mittfältaren Oscar Lewicki tror att hemmalaget har en fördel efter vändningen mot Rangers i förra omgången.

– Som matchen blev så känns det som att det blev en bra och moralisk boost för oss, säger han.

Han menar att laget går stärkta ur att ha lyckats vända med en man mindre på planen mot skotska mästarna Glasgow Rangers i den förra omgången av Champions League-kvalet.

– Vi gjorde en riktigt bra match och känner oss väldigt starka på hemmaplan så det ska kunna gå riktigt bra på onsdag också.

Spelskickliga motståndare

Motståndaren i den sista kvalomgången, Ludogorets från Bulgarien, har vunnit den inhemska ligan nio år i rad.

– Det är ett ganska spelskickligt lag med många individuellt skickliga spelare men det finns luckor att såra dem i också. Kan man vända spelet så finns det stora ytor då de flyttar över mycket, säger Oskar Lewicki.

De har dominerat den inhemska ligan och dykt upp en del i Europa, hur farliga är de?

– Det är ett lag som ofta är i Champions League och i Europa så det är inget nytt för dom, det är ett etablerat lag som besitter viss erfarenhet men det gör vi också.

Den första matchen av två spelas i Malmö på onsdag klockan 21 och returen i Bulgarien nästa tisdag samma tid. Om Malmö FF vinner över två matcher är laget kvalificerat för gruppspel i Champions League, om man förlorar blir det i stället Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.