Martin Olsson är klar för Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Martin Olsson klar för Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Martin Olsson, 33, lämnar BK Häcken.

Försvararen har skrivit på för Malmö FF.

– Jag har kommit till den största klubben i Skandinavien, säger han enligt klubbens hemsida.

Den landslagsmeriterade backen Martin Olsson är klar för Malmö. Han ansluter närmast från Häcken dit han kom inför säsongen.  Kontraktet sträcker sig fram till och med 2022.

– Det är skönt att vara här och jag är väldigt glad över att få skriva på och representera Malmö FF. Jag har kommit till den största klubben i Skandinavien, som ska ut i Europa och försvara ett SM-guld och det är väldigt inspirerande, säger Olsson.

”Stor erfarenhet”

Olsson flyttade tillbaka till Sverige 2020 och skrev då på för Helsingborgs IF. Innan dess han hann samla på sig tolv års erfarenhet från Premier League och Championship. Där spelade han för Blackburn, Norwich och Swansea.

– Martin spelar på en position vi behöver förstärka. Han är en spelare med stor erfarenhet som kommer att förstärka oss på kort och lång sikt. Han är en duktig försvarare som har sina främsta styrkor i det offensiva spelet, säger sportchefen Daniel Andersson enligt klubbens hemsida.

”Har också en stor hunger”

Rutinen är betydelsefull – men Olsson har mer att erbjuda, enligt honom själv.

– Visst kommer jag att kunna bidra med min rutin men jag har också en stor hunger efter att spela stora matcher och vinna titlar, det är därför jag är här. Det ska bli riktigt roligt att få gå ut här och spela.

Olsson, som har gjort över 50 landskamper för Sveirge, kommer att bära nummer 13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.