Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter runt 18 timmar i bilkön på E22 fick familjen – på räddningstjänstens inrådan – backa ur kön och köra till barnakuten. Dottern mår nu bättre. Hör mer i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Linda fastnade på E22 med dotter som kräktes: ”Som en zombiefilm”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Karlsson och hennes två döttrar skulle åka till Lund men hamnade i vad de beskriver som en skräckfilm. Linda smälte snö för att familjen skulle ha något att dricka – men samtidigt blev ena dottern sämre och sämre och spydde gång på gång.

Runt 18 timmar satt Linda Karlsson med döttrarna Elise, 6, och Celine, 4, i den långa bilkön på E22 mellan Hörby och Kristianstad.

Familjen hade varit på besök hos Lindas föräldrar i Asarum i Blekinge och var på väg mot hemmet i Skåne igen när de fastnade i trafikstockningen.

E22 avstängd efter snökaos

– Jag har skuldkänslor över att vi åkte, säger Linda Karlsson.

Efter att drivmedlet i familjens bil började sina, vågade Linda inte längre ha i gång motorn men familjen fick komma in och spendera natten hos en kvinna i en annan bil i kön.

På torsdagsmorgonen kunde båda bilarna till slut, på räddningstjänstens inrådan, backa sig ur kön.

De körde till barnakuten i Kristianstad där det konstaterades att dottern Celine, som spytt upprepade gånger i bilkön, hade lågt blodsocker. Hela familjen mår nu bättre.

I videoklippet berättar familjen mer om skräcknatten på E22.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E22 avstängd efter snökaos

Mer i ämnet