Louise besökte latinskolan – var kollega till en av lärarna som dödades

Uppdaterad
Publicerad

Flaggor på halvstång och en skolgård fylld av blommor, kort och ljus. Så ser det ut på Malmö latinskola fem dagar efter dådet där två lärare mördades.

Under lördagen passerade många Malmöbor skolan som ligger mitt i stan. Många stannade upp och betraktade blomsterhavet som växt fram, andra tog sig dit för att fylla på det.

– Jag jobbade på latinskolan i åtta år och var kollega till en av kvinnorna som blev dödad i måndags, berättar Louise Callmer efter att hon lagt ner sin bukett.

Skoldådet i Malmö

”Visar hur mycket de betydde”

Hon jobbar nu på en gymnasieskola i Lund och berättar att de pratat mycket om dådet i klassen under veckan. När hon ser ut över alla blommor, kort och ljus som nu fyller hennes gamla skolas gård blir hon rörd.

– Gråtfärdig. Det visar hur mycket de här människorna betydde, men också vad skolan kan betyda och vad lärare kan betyda. Det ser man också på en del av meddelandena på korten.

Hör Louise Callmer berätta mer om sina känslor i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Malmö

Mer i ämnet