Fler speciallärare och specialpedagoger anställs i skolorna och allt fler väljer att vidareutbilda sig till speciallärare. Foto: TT

Lund bygger nytt gymnasium för 2000 elever

Publicerad

Lund får en ny stor kommunal gymnasieskola.Ett nybygge på Svaneskolans tomt ska ge plats för 2 000 elever.

Det är populärt att gå gymnasiet i Lund. Sedan det blev fritt fram att söka gymnasieutbildning över kommungränserna så har många från andra delar av Skåne valt att gå i Lund. Nu väntas också större årskullar framöver.

Idag finns fyra stora kommunala gymnasier i Lund: Spyken, Katedralskolan, Polhem och Vipan. Och nu ska det alltså bli ännu en. Med bred majoritet  har Lunds kommunstyrelse bestämt att det ska byggas ett nytt gymnasium på Svaneskolans tomt. Det nuvarande högstadiet där ska istället flyttas till Parkskolan. Det skriver Skånska Dagbladet.

Högstadiet på Parkskolan beräknas öppna läsåret 2018/2019. Det nya gymnasiet beräknas vara klart ett par år in på 2020-talet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.