Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag kunde inte varit nöjdare med resultatet, säger Jenny Winquist som fick nya bröst och tatuerade bröstvårtor efter cancerbehandlingen. Foto: SVT och Privat

Jenny tog bort båda brösten efter cancern – fick bröstvårtorna tatuerade

Uppdaterad
Publicerad

Efter behandlingen mot bröstcancern opererades Jenny Winquist båda bröst bort. Två år senare fick hon nya, men fortfarande var det något som saknades för att hon skulle känna igen kroppen – bröstvårtor.

Jenny Winquist i Södra Sandby, Lunds kommun, diagnostiserades med bröstcancer 2019 efter att hon känt en knöl i ena bröstet. När sjukvården konstaterat vad knölen var gick det fort tills behandlingen startade.

I slutet av året opererade hon bort båda brösten, något hon kämpade för själv för att minska risken att få tillbaka cancern.

Se bilderna från operationen till de nya brösten var på plats i klippet.

Vände sig till en privat tatuerare

När de nya brösten väl var på plats saknades fortfarande bröstvårtorna. Hon erbjöds att få dem tatuerade av sjuksköterskor som fått utbildning i att tatuera bröstvårtor. Men i stället fick hon tips om en privat tatuerare. Resultatet blev bättre än vad hon trott och plastikkirurgen frågade om han fick använda bilderna på resultatet för att visa sina chefer. I dag är tatueraren anställd hos Region Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.