Ägarna Yuipeng Li, Li feng och Wenfeng Mo till lundarestaurangen tycker inte att man i Sverige tar coronaviruset på tillräckligt stort allvar. Foto: Natalie Medic

Lundarestaurang stänger på grund av coronarädsla

Uppdaterad
Publicerad

På sin hemsida skriver restaurangen Fengsson dumplings house i Lund att man tillfälligt kommer att hålla stängt. Orsaken är att man vill undvika risken för att överföra coronaviruset. Man beskriver stängningen som en försiktighetsåtgärd och att betonar att ingen smitta förekommer på restaurangen.

– Jag kommer från Kina och vi tittar på nyheterna och pratar om viruset varje dag. Jag kände att vi måste göra någonting och att man inte tar det här på tillräckligt allvar här i Sverige, säger Li Feng som äger restaurangen.

Fengsson dumplings house är snabbrestaurang i centrala Lund som serverar dumplings.

– Det handlar inte bara om att rädsla för att vi ska bli smittade i personalen,  utan vi tänker på kunderna också. Man kan vara smittad utan att veta om det, säger Li Feng.

Lundarestaurangens Facebookmeddelande till sina gäster. Foto: Skärmbild

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.