Eurovision Song Contest 2013 i Malmö arena, är ett av de arrangemang som lockat många besökare till Malmö. Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Malmö arena – en magnet som ger jobb i staden

Uppdaterad
Publicerad

Malmö stad fortsätter sitt samarbete med Malmö Arena. Skattebetalarna i Malmö kommer årligen att ge 8,5 miljoner kronor till företaget som äger arenan.

– Vi har fått fantastiska evenemang som Melodifestivalen, Cats, SM-finaler i handboll och konserter med världsartister tack vare att det finns en stor arena här i staden, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Antalet besökare till Malmö slår rekord och vi ser stor potential i att stärka den utvecklingen.

Till SVT Nyheter säger Katrin Stjernfeldt Jammeh att det handlar om både en långsiktig marknadsföring och om att gemensamt dra stora arrangemang till staden.

–  Vi vill stimulera en av vra snabbast växlande näringar, säger hon.

Malmö – en eventstad

Malmö Arena invigdes 2008 och drivs av Parkfast Arena AB. Kommunstyrelsen i Malmö beslutade på onsdagen att skriva ett samarbetsavtal som innebär att Parkfast får ett årligt bidrag på 8,5 miljoner kronor från Malmö stad.

– Malmö ska vara en spännande, rolig och händelserik stad att besöka och leva i. Samarbetet kring arenan kommer att lyfta Malmö som eventstad ytterligare, säger Märta Stenevi (Mp), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

Avtalet gäller i två år från 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.