Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag kunde inte greppa det eller tänka mig in i det först. Det kom med tiden och det var oerhört jobbigt, säger Selma Ghatnekar som är elev på Malmö Latinskola. Hör henne berätta mer i videon ovan. Foto: Johan Dernelius

Elev om dåden: ”Mycket sorg och ilska över lärarnas död”

Uppdaterad
Publicerad

Dagarna efter skoldåden på Malmö latinskola höll elevkåren en tyst minut . Selma Ghatnekar var en av dem som initierade stunden och säger att det varit svårt att greppa det som hände. Det finns mycket sorg men också ilska över lärarnas död.

Hör Selma Ghatnekar berätta i klippet om hur tiden varit efter dubbelmordet på hennes skola.

Selma Ghatnekar var inte själv på skolan när de två lärarna mördades, men hon förstod snabbt att något hade hänt när hennes kompisar började ringa.

– Jag kunde inte greppa det eller tänka mig in i det först. Det kom med tiden och det var oerhört jobbigt, säger hon.

Hon upplever att det funnits ett bra stöd på skolan men i början var det svårt att gå dit.

– Det är en så ofattbar händelse att det inte går att föreställa sig att det ska hända på ens egen skola och jag hade svårt att navigera i den situationen, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.