Malmö – Moskéledare dömd för bokföringsbrott

Publicerad

Ledaren för Islamic Center i Malmö, Bejzat Becirov dömdes på tisdagen till villkorlig dom och 75 dagsböter för bokföringsbrott.

I domen pekar Malmö tingsrätt på ett omfattande bokföringsslarv hos Islamic Center under det år åtalet gällde, 2006, och på att eftersläpningen fortsatt även efter det året.

Men det finns inget som tyder på att syftet var att möjliggöra ekonomiska brott och det handlar inte heller om så stora belopp att brottet kan anses grovt, tycker Malmö tingsrätt.

Stiftelseordföranden Bejzat Becirov döms mot sitt nekande. Under rättegången har han medgett att bokföringen släpat efter, men hävdat att han gjort vad han kunnat under svåra omständigheter.

Moskén brann ner 2003 och verksamheten kom i gång igen först 2005. Becirov har också hänvisat till att hot och trakasserier tagit hans krafter i anspråk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer