Malmö – Nya arenan invigd

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen inleddes invigningen av Malmös nya arena i Hyllie, en invigning som ska pågå i två dagar. Många evenemang är redan inplanerade, trots att arenan inte slagit upp portarna ännu.

Arenans evenemangskalender är redan nu välfylld. Den allsvenska hockeymatchen på torsdag när Malmö möter Leksand är utsåld och sen intas arenan av allt från Ulf Lundell, Julshow, friidrottsgala, till världstenoren José Carreras.

– Det går fantastiskt bra. Vi ser den här arenastarten i en femårsperiod. Vi kommer att ha ett VM i handboll här 2011 och ett VM i ishockey 2013 och både innan och däremellan ska vi fylla denna arena med många härliga evenemang, säger Karin Mårtensson vd Parkfast Arena AB

Trots att det finns flera arenor i både och Sverige och Danmark och det planeras att byggas en ny multiarena i Köpenhamn och en ny nationalarena i Solna tror Karin Håkansson att arenan i Malmö kommer att stå sig väl konkurrensmässigt.

– Vi tänker bjuda på något som ingen arena har. En totalupplevelse genom att man både kan äta, dricka, umgås och se fantastiska föreställningar här. Varken i Sverige eller i regionen är det något som klår oss i detta. Vi lobbar på evenemangsmarknaden för att få hit arrangemang, berättar Karin Mårtensson.

Till helgens två invigningsdagar väntas drygt 20 000 besökare komma till den nya arenan.

– Det är ju publiken som blir kronan på verket här inne. Det känns i stan och runt omkring i omgivningarna att det är oerhört stora förväntningar på föreställningarna i helgen och på arenan som en ny mötesplats i Malmö och i regionen, säger Karin Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.