Förhöjda bakterierhalter har upptäckts på flera badplatser i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT Arkiv

Malmö stad avråder från bad på Ribersborgsstranden

Uppdaterad
Publicerad

För höga halter av E.coli-bakterier i vattnet – nu rekommenderar Malmö stad alla att avstå från bad på delar av Ribersborgssstranden. Rekommendationen gäller tills vidare.

För höga halter av E.coli-bakterier upptäcktes i havsvattnet vid Ribersborgsstranden under onsdagen. Därför avråder nu Malmö stad från bad vid bryggorna 1-5 på tillsvidare. Var bakterien kommer ifrån är fortfarande oklart. Badgästar hänvisas till bryggorna 6-10 på Ribban, Sibbarpsbadet och Västra hamnen.

– Vi tror inte att det är avloppsvatten men man vet aldrig. Vi tog ett nytt prov idag och väntar på svar inom de kommande dagarna, säger Johan Nilsson, landskapsingenjör på Malmö stad.

Rapporter om misstänkt badklåda

Misstänkt badklåda har också rapporterats till kommunen. Personer har fått kliande utslag efter bad på Sibbarp och Ribersborgsstranden. Enligt Havs- och vattenmyndigheten orsakas badklåda av parasiter som kan bildas när det är varmt i vattnet. Men det har ännu inte gjorts provtagningar som bekräftar att det handlar om just badklåda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.