200 flyktingar befinner sig nu på Malmö centralstation. Bilden tagen under torsdagsförmiddagen. Foto: TT

Malmö stad: Olagligt ta hem flyktingbarn

Uppdaterad
Publicerad

Det är olagligt att ta med sig ensamkommande flyktingbarn hem. Det skriver Malmö Stad på sin Facebook-sida sedan det visat sig att många fått felaktig information.

Kommunen skriver att många som anlänt till Malmö fått missvisande eller felaktig information. Den som möter ett ensamkommande flyktingbarn som behöver hjälp ska se till att barnet kommer i kontakt med Migrationsverket.

”De tar hand om barnet, hjälper till med att legalisera barnets vistelse i landet samt hjälper hen att komma till ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Malmö stads regi. Där får barnet allt hen behöver,” skriver Malmö stad.

Migrationsverket har personal på Centralen, så kommunens uppmaning är att visa vägen eller följa med dit. Hittar man ingen personal från Migrationsverket ska man ringa polisen som kan hjäpa till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.