Personuppgifter mellan 2008 och 2020 har blivit exponerade för dataintrånget. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Omfattande dataintrång har drabbat Malmö stad – personuppgifter kan läckt ut

Uppdaterad
Publicerad

175 000 personuppgifter från Malmö stads personalsystem har blivit exponerade för ett dataintrång. Det gäller bland annat personnummer, adresser och löner. Malmö stad har upprättat en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten.

Leverantören av Malmö stads personalsystem har blivit utsatta för dataintrång, skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

– Vi blev kontaktade av vår leverantör under tisdagen. Nu arbetar vi för att sätta ihop en anmälan om personuppgiftsincident till Integritetsskyddsmyndigheten, säger Alma Tabak, presskommunikatör på Malmö stad.

Personnummer och lön

175 000 personuppgifter från nuvarande och tidigare anställda på Malmö stad, förtroendevalda och brukare mellan 2008 och 2020 har blivit exponerade för dataintrånget.

Vad är det för typ av personuppgifter som riskerar att läcka ut?

Det är uppgifter som anställda registrerar i våra personalsystem: personnummer, adress, lön och anställningsform, säger Alma Tabak, presskommunikatör på Malmö stad. 

Malmö stad kan ännu inte vidare bedöma riskerna med dataintrånget och inväntar en utredning från leverantören.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.